Митрополит Житомирський Никодим освятив храм на честь св. Архістратига Михаїла

21 листопада 2020 року, у день пам’яті Собору Архістратига Божого Михаїла та усіх Небесних Сил безплотних, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим освятив новозбудований храм на честь святого Архістратига Михаїла в селі Борушківці, Любарського району, Житомирської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Житомирської єпархії.

Митрополит Никодим у співслужінні благочинного Любарського району протоієрея Миколая Шапіренка, священослужителів благочиння та гостей у священному сані звершив чин освячення престолу та храму, а також першу Божественну літургію.

Під час малого входу святої Євхаристії митрополит Никодим удостоїв настоятеля парафії права носіння золотого наперсного хреста.

Після завершення Літургії ієрарх звернувся до присутніх зі словом проповіді. Владика привітав усіх з освяченням храму та його Престольним торжеством й побажав, аби новозбудована святиня служила для вірян особливим місцем отримання Господньої благодаті та духовного збагачення.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1014