У всіх храмах Донецької єпархії помоляться за упокій трагічно загиблих на шахті ім. Скочинського

21 листопада 2020 року пресслужба Донецької єпархії опублікувала звернення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона у зв’язку з загибеллю шахтарів на шахті імені О. О. Скочинського. Повідомляється, що благословення правлячого архієрея в кожному храмі Донецької єпархії будуть підноситися молитви за упокій трагічно загиблих, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«…Особливим болем в серцях жителів нашого Донецького краю стала новина про пожежу, яка сталася 17 листопада в одній з найнебезпечніших шахт Донбасу — імені О. О. Скочинського. З молитвою на устах, ми очікували новин про те, що четверо гірників, яких не вдалося евакуювати відразу, таки вибралися на поверхню. Однак, через 3 дні, найгірші очікування підтвердилися — шахтарі не вижили в підземній пожежі», – йдеться у зверненні.

Митрополит Іларіон підкреслив, що для кожного жителя Донбасу, шахтар — герой. «Герой праці, сміливості і самовідданості, чиї старання іноді не оцінює належним чином наше сучасне суспільство. Втрата чотирьох героїв трудової звитяги для нас — велика втрата! Обов’язок кожного віруючого жителя нашого краю — підтримати молитовно їх душі, а також сім’ї, які залишилися без годувальників».

З благословення правлячого архієрея в кожному храмі Донецької єпархії будуть підноситися молитви за упокій трагічно загиблих на шахті імені Скочинського.

«Нехай, за наші слізні прошення, Всемилостивий Господь дасть душам гірників прощення їх гріхів вільних і невільних, дарує їм Царство Небесне, а тут, на землі, вічну пам’ять.

Щиро бажаю і молюся також про те, щоб наші герої-шахтарі завжди поверталися до своїх рідних, щоб сім’ї Донбасу не знали, що таке загибель, ні через аварію на шахті, ні через війну», – зазначив архієрей.

Владика також звернув увагу, що осінь 2020 року виявилася надзвичайно складною і сповненою тяжких потрясінь: «Сплеск захворювань став причиною смерті безлічі видатних церковних ієрархів і священнослужителів, діячів культури, мистецтва і трудівників, які щодня піклуються про добробут народу».

Митрополит Іларіон також закликав в прийдешньому Різдвяному посту ретельно потрудитися в справі читання Святого Письма, в тому числі в пам’ять про всіх, хто не пережив цю осінь.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 439