В Одеській та Мукачівській єпархіях освячено храми (відео, фото)

22 листопада 2020 року митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел звершив освячення храму на честь свт. Спиридона Триміфунтського в м. Одеса, 21 листопада митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив новий престол у храмі с. Ракошино Закарпатської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

22 листопада митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел очолив Чин освячення храму на честь святителя Спиридона Триміфунтського в м. Одеса (вул. Академіка Корольова).

Після освячення митрополит Агафангел у співслужінні духовенства єпархії звершив Божественну літургію в новоосвяченому храмі.

Владика звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, в якому наголосив, що храм Божий є місцем єднання наших сердець у молитві, де ми отримуємо благословення Боже на кожну хвилину нашого життя та дякуємо Богу за всі даровані Ним дари. А також підкреслив важливість захисту чистоти Православної віри та вдячності Богові і Божій Матері за милосердя і заступництво в нинішній час випробувань.

Одеська єпархія вела онлайн-трансляцію Богослужіння на своїй сторінці у Facebook і на Youtube-каналі.

21 листопада 2020 року, в день пам’яті святого Архістратига Божого Михаїла, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив новий престол в храмі с. Ракошино, що на Мукачівщині.

Після освячення було звершено Божественну літургію.

Під час богослужіння підносилась сугуба молитва за припинення пандемії коронавірусу.

У своєму слові митрополит Феодор висловив подяку настоятелю храму протоієрею Георгію Малеті та всім парафіянам за труди, після чого надав всім Боже благословіння.

Нагадаємо, 21 листопада, в день пам’яті Собору Архістратига Божого Михаїла та усіх Небесних Сил безплотних, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим освятив новозбудований храм на честь святого Архістратига Михаїла в селі Борушківці Житомирської області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 415