На Волині та Житомирщині постраждалі внаслідок захоплення і пожежі релігійні громади УПЦ потребують допомоги (реквізити)

Свято-Хрестовоздвиженська громада УПЦ с. Заболотці Іваничівського району Волинської області після захоплення храму представниками «ПЦУ» потребує допомоги в облаштуванні нової церкви. Петро-Павлівська громада УПЦ с. Ушиця Коростенського району Житомирської області потребує допомоги у відбудові храму, який сильно постраждав внаслідок пожежі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Свято-Хрестовоздвиженська громада УПЦ с. Заболотці Іваничівського району Волинської області, яка внаслідок рейдерських дій «ПЦУ» була позбавлена доступу до церкви, просить допомогти облаштувати новий храм. Роботи з облаштування нового приміщення для молитви планують продовжити з весни, повідомляє кореспондент «СПЖ».

Храм, в якому збирається позбавлена влітку своєї церкви релігійна громада УПЦ, був встановлений на території, що пожертвував для потреб парафії настоятель о. Іоанн Сибіра. Місце під майбутню церкву було освячено на престольне свято, 27 вересня 2020 року, а перша Божественна літургія вже була відслужена 18 жовтня 2020 року.

Як розповідають у громаді, храм ще недобудовано. Ще необхідно добудувати вівтарну частину, притвор, встановити іконостас.

«Поступово парафіяни наповнюють храм іконами, купили аналой під Євангеліє, оскільки все церковне майно, богослужбові книги, церковний інвентар, пожертвувані нашими парафіянами ікони – все залишилося в захопленому храмі», – зазначили парафіяни.

Номер карти для допомоги парафії УПЦ в с. Заболотці: 4790 7299 4226 0845 (Сибіра Іван Іванович).

Нагадаємо, представники «ПЦУ», зламавши замки, захопили храм у Заболотцях 26 липня 2020 року. А 5 квітня 2019 року була проведена перереєстрація юридичної особи на користь «ПЦУ» розпорядженням керівництва Волинської ОДА.

22 листопада 2020 року о 21:05 на лінію «101» надійшло повідомлення про пожежу в храмі в ім’я святих апостолів Петра і Павла в с. Ушиця Коростенського району Житомирської області, повідомили в Управлінні ДСНС України в Житомирській області.

Як зазначили в сюжеті «Перший Козацький», церква розташовувалася у пристосованому для богослужінь одноповерховому дерев’яному будинку.

За даними ДСНС, через 50 хвилин після прибуття на місце пожежі рятувальникам вдалося зупинити розповсюдження горіння, о 23:00 – пожежу було ліквідовано. Їм вдалося не допустити поширення полум’я всією площею будівлі.

Однак вогнем знищено підсобне приміщення (паламарню), пошкоджено стіни, підлогу, покрівлю та майно на площі 60 кв.м.

За словами настоятеля храму протоієрея Сергія Бондаря, того дня в Петро-Павлівському храмі вранці була завершена Божественна літургія. А ввечері сталася біда – пожежа, що почалася з паламарні. «Вигоріло все майно. Десь о 21-й чи о 20: 30 почало горіти всередині церкви. Люди почали воду лити туди. Мощі одні я знайшов, в них вода потрапила, інші – розплавилися. Все погоріло – і книжки погоріли, і ризи згоріли… Церква зі старого дерева, тому все треба робити з нового», – розповів священник.

Релігійна громада УПЦ с. Ушиця потребує допомоги в облаштуванні постраждалої внаслідок пожежі церкви.

Реквізити для допомоги постраждалій громаді: 5355077012330906 банківська карта Укргазбанк (Бондар Софія Ярославівна).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 550