Кіпрський народ підтримує Митрополита Онуфрія — заступник голови ВЗЦЗ УПЦ опублікував реакцію на рішення Синоду в Кіпрській Церкві

Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич прокоментував рішення засідання Священного Синоду Кіпрської Православної Церкви щодо позиції архієпископа Хризостома по «ПЦУ», яке відбулося в середу, 25 листопада 2020 року,  і опублікував реакцію духовенства і віруючих, які висловлюють жаль щодо цього рішення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Telegram-канал протоієрея Миколая Данилевича.

«Ситуація з рішенням Синоду на Кіпрі, де 7 митрополитів (майже половина ієрархії) виступили проти визнання Єпіфанія, ще раз підтверджує, що це не конфлікт між греками і росіянами, або ширше слов’янами, як дехто стверджує, а конфлікт між захисниками чистоти Православ’я, канонів, і тими, хто ці принципи приносить в жертву нецерковним інтересам, незалежно від національності. І в грецькому середовищі, як ми бачимо, є захисники канонів і традиційної еклезіології», – написав протоієрей Миколай за підсумками засідання Кіпрського Синоду.

Після чого поділився реакцією священнослужителів і мирян Кіпрської Православної Церкви з цього приводу.

«Пишуть мені батюшки з Кіпру: “Отець Миколай, ми не згодні, кіпрський народ підтримує Митрополита Онуфрія, так само як і православні архієреї — традиціоналісти. Також молимося, щоб незабаром в керівництві Церкви помінялися зіпсовані люди та дали православним спокій. Інші пишуть: “Ви бачили? Нам дуже шкода”». Простий віруючий народ Кіпру, духовенство і значна частина авторитетних серед народу архієреїв проти рішення Синоду», – зазначає священник.

На наступний день, 26 листопада, отець Миколай повідомив, що продовжує отримувати повідомлення від духовенства з Кіпру.

«Дуже гарні й глибокі слова написав один з них: “О. Миколай! Незалежно від того, що говорить більшість Синоду, благодать Святого Духа може говорити й діяти через серце і слово навіть однієї людини. Богу не потрібні були багато пророків кожен раз, коли він хотів говорити. Досить було одного пророка. Для нас голос і дії нехай навіть і 7 єпископів є достатніми, щоб почути і прислухатися як каже Бог. Наша любов до шановного Блаженнішого Митрополита Онуфрія — сердечна, оскільки в його особі ми бачимо гнаного ієрарха. Господь нехай береже Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. З повагою…”», – поділився він.

А також опублікував наступне повідомлення: «Продовжують мені писати з Кіпру: “симпатії більшості простого віруючого народу і духовенства на стороні 7 Митрополитів, а не Архієпископа Хризостома”».

«Спілкуючись з ними, я відчуваю, що всі вони внутрішньо страждають і переживають через те, що у них таке сталося», – підсумував заступник голови ВЗЦЗ УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2470