Глава Кабміну зізнався, що «ПЦУ» фінансують із держбюджету

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Держава відзначає «активну соціальну діяльність» «ПЦУ» і надає цій структурі «повну соціальну й економічну підтримку». Про це він сказав Константинопольському патріарху Варфоломію під час зустрічі в Стамбулі 30 листопада 2020 року, передає сайт Кабінету міністрів України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Глава Кабміну назвав «ПЦУ» надійним партнером державних інститутів, та додав, що «Держава зі свого боку підтримує активну соціальну діяльність церкви і надає їй в юридично обґрунтованих і можливих межах повну соціальну і економічну підтримку», — зазначено в повідомленні.

Окрім того, Д. Шмигаль наголосив, що функціонування ставропігії Фанару в Києві стало «важливим фактором розвитку релігійних процесів в Україні», і висловив надію, що патріарх Варфоломій приїде в Україну.

Слід зауважити, що раніше про фінансування «ПЦУ» через створення т.з. Митрополичого фонду Православної церкви України заявив Державний секретар США Майкл Р. Помпео. На сайті «ПЦУ» прямо зазначається, що фонд був представлений в США ще в жовтні 2019 року, і пізніше М. Помпео доручив своїй команді сформувати робочу групу, до якої мали увійти представники Державного департаменту та Посольства США в Україні. «За сприяння Держдепу фонд планує реалізувати ряд соціальних проектів, зокрема спрямованих на реінтеграцію Донбасу», — йдеться у повідомлені.

У соцмережах розпочалося жваве обговорення цієї заяви українського чиновника. Зокрема, дописувачі звернули увагу, що за останні пів року з офіційних джерел «ПЦУ» не повідомлялось про жодний приклад соціальної чи благодійної діяльності цієї релігійної організації.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2735