На Буковині митрополит Мелетій освятив два нові храми

В листопаді 2020 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення двох храмів: на честь Різдва Божої Матері села Подвірне та на честь свт. Нектарія Егінського села Йорданешти Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецької єпархії


26 листопада, в день пам’яті святителя Іоанна Златоуста, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення храму на честь святителя Нектарія Егінського с. Йорданешти Чернівецької області. Освячення храму звершили до 100-річчя з дня преставлення святителя Нектарія Егінського.

Його Преосвященству співслужили єпископ Герцаївський Силуан, благочинний Глибоцького округу митрофорний протоієрей Іоанн, благочинний Сторожинецького округу митрофорний протоієрей Василій, настоятель парафії ієрей Георгій Мороз та духовенство єпархії.

Під час богослужіння митрополит Мелетій нагородив настоятеля храму ієрея Георгія богослужбовою нагородою – правом носіння палиці.

Після звершення Літургії звершили хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням освяченою водою стін храму та вірян. Владика Мелетій виголосив проповідь та привітав вірян з освяченням храму і вручив грамоти всім, хто трудився над будівництвом храму.

22 листопада митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій перед Божественною літургією звершив освячення нового Престолу парафії на честь Різдва Божої Матері села Подвірне Чернівецької області.

Владиці співслужили настоятель парафії митрофорний протоієрей Валерій Карпелюк, протоієрей Василій Карпелюк, благочинний Новоселицького округу митрофорний протоієрей Георгій Мороз та духовенство єпархії.

Наприкінці Божественної літургії митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій виголосив проповідь та вручив ордени та подячні грамоти вірянам.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 865