На Рівненщині постраждала парафія УПЦ зводить храм замість захопленого

24 листопада 2020 року парафіяни постраждалої від рейдерства “ПЦУ” Свято-Михайлівської релігійної громади Поліської єпархії в селі Поліське Березнівського району Рівненської області залили фундамент під будівництво нового храму. Як повідомляє сайт  “СПЖ”, до будівельних робіт приєдналися понад 100 жителів села, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Віруючі УПЦ села Поліське досі не вірять, що так стрімко розвивається будівництво.

«Ми всі не можемо повірити в це диво, – розповідає парафіянка Тетяна Андрущук. – Ще в неділю, коли освячували місце під церкву, навіть у планах не було заливати фундамент, але, як бачите, Господь розпорядився інакше…»

Тетяна розповідає, що просили людей збиратися, щоб вирити рови під заливку бетону напередодні безпосередніх робіт. Однак зовсім не очікували, що люди в такій великій кількості прийдуть — і робота закипить.

«Вранці на чисте поле прийшло до 50 осіб. Коли я це побачила, душа раділа, – продовжує Тетяна. – І мій телефон не вщухав, дзвонили ще й жителі сусідніх сіл, теж хотіли допомогти. Але ми поки своїми силами впоралися».

Як розповіли очевидці, заливали фундамент під будівництво церкви три дні, за цей час багато жителів села брали участь в роботі.

«Дуже піднесено і жваво працювали. Радує, що прийшло багато чоловіків, які раніше до церкви особливо не ходили, а ось тепер Господь покликав зводити храм», – підсумовує Тетяна.

Наразі в планах Свято-Михайлівської громади УПЦ, з Божою допомогою, покласти ще кілька рядів блоків до морозів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 2998