Після Томосу розпочалося переслідування УПЦ – ієрарх Елладської Православної Церкви

«Як це можливо, що люди, які переслідують, грабують, вдаються до насильства, знаходяться на “шляху до спасіння”?»

Митрополит Елладської Православної Церкви Пірейський Серафим, відповідаючи прихильникам надання томосу “ПЦУ” Константинопольським патріархатом, наголосив, що саме після цієї події розпочалося безпрецедентне переслідування канонічної Української Православної Церкви.  Про це  повідомляє видання «Віма Ортодоксія», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Серафим заявив, що прихильники надання томосу намагаються виправдати свою позицію тим, що в Україні, після надання «автокефалії», була створена «нова реальність».

Наприклад, монах Нікітас з афонського монастиря Пантократор, який написав брошуру на захист томосу, стверджує, що «мільйони українців вже 27 років перебувають у розколі, не знаючи чому. Ми всі повинні радіти, бо український народ у цілому знайшов «шлях спасіння», а в Церкві Христовій з’явилося багато мільйонів нових членів».

Відповідаючи цьому ченцю, митрополит Серафим пише: «Нова реальність в Україні, отче Нікітасе, після надання автокефалії зовсім інша, і ви не можете ігнорувати або замовчувати її. Після незаконного надання автокефалії в Україні розпочалося безпрецедентне переслідування канонічної Православної Церкви, що перебуває під омофором митрополита Онуфрія».

«Єпископів, священників, ченців та віруючих б’ють, монастирі й храми захоплюють, а парафії канонічної Церкви переслідують, примушуючи змінити назву на «Руську Церкву» і чинять безпрецедентний тиск», – зазначає владика.

«Як це можливо, що люди, які переслідують, грабують, вдаються до насильства, знаходяться на “шляху до спасіння”? Ні, отче Нікітасе, вони не на “шляху спасіння”, а на шляху погибелі», – пише далі митрополит Серафим.

Він підкреслює, що «вселенський патріархат намагався з допомогою Української автокефалії вивести (нібито) на “шлях спасіння” жменьку людей, незначну меншість українського народу. І чого він добився? Він не зумів вивести їх на «шлях спасіння», але разом з тим створив всеправославний розкол. Це було «досягненням» Вселенського Патріархату? Це і є бути на “шляху спасіння”?», – запитує митрополит Серафим.

За матеріалами сайту СПЖ

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6815