В єпархіях УПЦ продовжують допомагати нужденним (оновлено)

У дні Різдвяного посту та напередодні в єпархіях Української Православної Церкви відбулися благодійні акції. Духовенство та віряни продовжують надавати допомогу дітям-сиротам, дітям з особливими потребами й «сонячним» дітлахам, багатодітним сім’ям, самотнім людям похилого віку, малозабезпеченим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Напередодні Різдвяного посту в Сумській єпархії – в Троїцькому архієрейському соборі м. Суми – відбувся благодійний ярмарок, організований учасники служіння «Милосердний самарянин» відділу у справах сім’ї та віряни. Парафіяни, котрі виходили з храму після недільного богослужіння, з радістю долучались до роботи ярмарку – сувеніри, солодощі, випічку, вироби ручної роботи можна було придбати.

Зібрані пожертви – а це понад 4,5 тисяч гривень – підуть на потреби лікування парафіян і нужденних, а також на заплановані соціальні проекти.

У Полтавській єпархії, як уже повідомлялося, від храму до храму передається «естафета добрих справ». У марафоні «Добрі руки» цього разу взяла участь громада храму Архістратига Михаїла с.Щербані.

Прийнявши естафету від Свято-Серафимівського храму, парафіяни вирішили, що буде дуже добре напередодні зимових свят подарувати дітям казку. Не простим дітям, а «сонячним зайчикам», діткам із синдромом Дауна, – через громадську організацію небайдужих до цих дітей людей, що діє в Полтаві. Всі парафіяни принесли по книзі зимових казок, таким чином долучившись до доброї справи. Підписавши кожну книжку казок добрими побажаннями, парафіяни передали подарунки в добрі руки главі організації «Полтава Даун Синдром» М.Остроушко. Естафету добра віряни передали наступному храму Полтави.

В Одеській єпархії напередодні Різдвяного посту, в рамках акції «Добро об’єднує», молодіжний актив Свято-Димитріївського храму організував ярмарок для збору коштів на лікування маленької дівчинки Марії Яхно.

У ярмарку взяли участь парафіяни храму, молодь і всі небайдужі до чужої біди люди. Зібрані кошти того ж дня, 18 листопада, були переведені за призначенням на банківську карту батьків хворої дитини.

В Олександрійській єпархії протягом Різдвяного посту також триває благодійна акція для нужденних. При єпархіальному управлінні на площі Соборній м.Олександрія почали роздавати благодійні обіди щонеділі о 13:00 (біля єпархіального центру, поруч із стоматологічною поліклінікою).

До всіх небайдужих звертаються з прохання допомогти продуктами або фінансово. Довідки за телефоном: +380972169743.

В дні Різдвяного посту Територіальний центр соцобслуговування Дніпровського району Києва отримав від Київської Митрополії УПЦ гуманітарну допомогу.

Благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк, із благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, передав продуктові набори для підопічних закладу, які перебувають на надомному обслуговуванні.

1 грудня 2020 року у Свято-архістратига-Михайлівському храмі 12 сімей, які постраждали від пожежі, отримали фінансову допомогу.

Кошти, зібрані небайдужими до чужого горя людьми зі всієї України, були передані вікарієм Луганської єпархії, єпископом Біловодського Павлом.

З благословення митрополита Луганського і Алчевського Митрофана на ім’я благочинного Новоайдарського округу прот. Євгенія Рогозинського був відкритий рахунок для пожертвувань потерпілим від пожеж в жовтні поточного року.

Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан подякував керуючому Чернівецько-Буковинської єпархії митрополиту Мелетію за допомогу у зборі пожертв.

В результаті масштабних пожеж, які охопили десятки населених пунктів на території єпархії, постраждали сотні будинків в Новоайдарському та Станично-Луганському благочиннях. У деяких селах згоріли цілі вулиці. Люди, втративши все відразу, потребують найнеобхіднішого.

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань здійснив чергову поставку взуття для благодійного товариства «Джерела», що опікується соціальною адаптацією осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень.
Відгук про акцію на сторінці товариства «Джерела» в мережі «Facebook»: “Щиро дякуємо Голові Синодального відділу #УПЦ з соціально – гуманітарних питань прот. Сергію Екшияну та фірмі #MIDA за допомогу у вигляді 40 пар зимового взуття за замовленими розмірами. Сім’ї, які виховують осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень та психічних розладів, мають значні матеріальні проблеми і не завжди можуть придбати своїм дітям якісне взуття. Висловлюємо особисту подяку співробітнику Синодального відділу #УПЦ з соціально-гуманітарних питань Сергію Катукову, який допоміг з організацією та доставкою взуття”.
Нагадаємо, що товариство “Джерела” є неприбутковою громадською організацією, особи якими воно опікується в основному з неповних сімей, тому завжди потребує фінансової підтримки. Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань вже не одноразово надавав допомогу товариству про, що повідомляв раніше: Допомога товариству “Джерела”.

У Запорізькій єпархії Української Православної Церкви підійшов до кінця місячний марафон з осіннього озеленення. Він відбувся з благословення  митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки.

З кожним роком стан екології тільки погіршується. Саме тому природоохоронні заходи є одним з найважливіших напрямків соціального служіння Запорізької  єпархії. У рамках місячника на території храмів, що знаходяться як в місті Запоріжжя, так і в благочиннях єпархії, були висаджені дерева і чагарники.

За словами організаторів акції, її головна мета — закликати людей до подолання екологічних проблем і усунення забруднень навколишнього середовища.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 592