У монастирях Української Православної Церкви — нові монахи (фото)

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершив іночеський постриг двох трудників, намісник Спасо-Преображенського Нещерівського монастиря здійснив рясофорний постриг послушника. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби обителей.

1 грудня 2020 року, напередодні дня пам’яті преподобного Варлаама, ігумена Печерського, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у співслужінні вікарія Черкаської єпархії єпископа Золотоніського Іоанна, братії та гостей обителі у священному сані, звершив всенічне бдіння. Преподобний Варлаам є одним з найбільш шанованих святих Печерської обителі, і за встановленою лаврською традицією перед початком вечірнього богослужіння його мощі братією монастиря були перенесені з Ближніх печер, де вони почивають, до Хрестовоздвиженського храму.

Під час богослужіння владика Павел звершив іночеський постриг трудників монастиря з нареченням імен Авенір та Авів.

3 грудня, напередодні свята Введення в храм Пресвятої Богородиці, намісник Спасо-Преображенського Нещерівського монастиря Київщини архієпископ Обухівський Іона звершив рясофорний постриг послушника Петра Котика. Нового ченця назвали Варлаамом на честь прп. Варлаама, пустельника Індійського.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3460