«Слово Предстоятеля»: Про молитву і храм Божий в житті людини (відео)

5 грудня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов вісімдесят четвертий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про сильну молитву та про «уроки» святої події Введення в храм Пресвятої Богородиці.

«Ми думаємо, що сильною молитвою є та молитва, в якій ще не встиг сказати “Амінь”, а Бог вже виконав. Насправді, сильною молитвою є не та молитва, яку Бог одразу виконує, а та молитва, яка є довгочасною, звершується з великим терпінням, з вірою, смиренням», — зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Саме плодом такої молитви, за словами Архіпастиря, стала Пресвята Діва Марія, праведні батьки Якої протягом 50 років смиренно молилися  про дарування їм дитини.

Його Блаженство відзначив особливу любов до молитви і самої Пресвятої Богородиці. «У храмі Вона духовно вдосконалила Себе молитвою, Словом Божим, Вона підготувала Себе стати Вмістилищем Невмістимого Бога… Через Пресвяту Діву Марію прийшло спасіння всьому людству», – додав він.

Також священна подія Введення Богородиці в храм Господній, як зауважив Блаженніший владика, звертає нашу увагу на ту важливу роль храму Божого в житті людини.

«Храм – це те місце, де є особлива присутність Бога, де для людини відкривається Небо, де вона спілкується з Богом особливою молитвою, де вона отримує від Бога особливі благодатні дари, тобто сили, які потрібні людині, щоб гідно проводити своє життя», – сказав Архіпастир та додав, що храм є училищем благочестя і лікарнею, де ми зцілюємо свої гріховні рани.

Саме тому, як підсумував Предстоятель, ми повинні любити храм Божий і старатися спілкуватися з Богом, щоб підготувати себе до тієї головної зустрічі, коли переходитимемо з земного життя у вічність.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 356