У Неділю 26-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

6 грудня 2020 року, у Неділю 26-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, духовенство та гості обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам притчу про нерозумного багатія та розповів про життя святого благовірного князя Олександра Невського, пам’ять якого сьогодні вшановує Церква.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про хворих на коронавірус та лікарів.

Після відпусту Предстоятель привітав паству з недільним днем. «Молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці хай Господь благословить вас, ваших рідних, дасть необхідне для земного життя і спасіння у житті вічному», – побажав Блаженніший владика і благословив усіх.

Нагадаємо, 4 грудня, у день Введення у храм Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1124