УПЦ передала медичним закладам і нужденним 2,5 мільйона гривень і понад 450 тонн гуманітарної допомоги

2,5 мільйона гривень, понад 400 тонн продуктів і 62 тонни речей за цей рік, що минає, Соціально-гуманітарним відділом у координації з єпархіями Української Православної Церкви було передано медичним закладам і нужденним. Причому соціально-гуманітарну діяльність Церква не припиняла навіть попри карантинні обмеження, як наголосили на останньому в 2020 році засіданні Священного Синоду УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

“Карантинні обмеження значною мірою вплинули, але не зупинили діяльність Синодальних установ Української Православної Церкви, – наголосили на засіданні Синоду УПЦ. – Наприклад, силами Соціально-гуманітарного відділу у координації з єпархіями УПЦ надано фінансову і матеріальну допомогу медичним закладам та населенню на суму понад 2,5 мільйона гривень. Проведено збір і передачу нужденним продуктових наборів, засобів гігієни і необхідних речей. Вже передано понад 413 тон продуктів та 62 тони речей”.

Також в умовах дії карантину в єпархіях продовжуються збір і передача коштів для медичних закладів, закуповується й передається медичне устаткування.

Крім того, надаються засоби персонального захисту. Зокрема допомогу отримують медикам, багатодітним, малозабезпеченим сім’ям та людям похилого віку.

 Нагадаємо, УПЦ передала Антіохійській Церкві понад 2 мільйони гривень.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 463