Вітання Святішого Патріарха Кирила Блаженнішому Митрополиту Онуфрію з 30-річчям архієрейської хіротонії

Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил привітав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з 30-річчям архієрейської хіротонії.

Його Блаженству, Блаженнішому Онуфрію, Митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство, возлюблений у Господі Владика!

Сердечно вітаю Вас з 30-річчям архієрейської хіротонії.

Знаменно, що Ваша особиста п’ятидесятниця звершилась в рік дарування Благословенної Грамоти Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II про незалежність і самостійність Української Православної Церкви у своєму управлінні. Минулий час був нелегким як для Вас, так і для мільйонів жителів України, що зберігають вірність Матері-Церкві. Однак у всіх часом важких обставинах Ви, покладаючи надію на Господа, незмінно прагнули явити себе делателем неукоризненным, верно преподающим слово истины (2 Тим. 2:15).

Через роки, з волі Божої, благой и совершенной (Рим. 12: 2), Ви були покликані до високого і відповідального Предстоятельського служіння. Нині, займаючи давню кафедру митрополитів Київських, Ви невпинно піклуєтеся про всебічний розвиток єпархіального та парафіяльного життя, по-батьківськи наставляєте людей у ​​вірі та благочесті, підтримуєте їх в труднощах і випробуваннях, закликаєте до братерської любові та миру.

Особливо хотів би відзначити Ваші зусилля, спрямовані на утвердження канонічного Православ’я на Українській землі. Вдячний Вам за незмінно тверду позицію в питаннях церковного устрою, від якого залежить не тільки сьогодення, а й майбутнє світового Православ’я. Незважаючи на всі негаразди, Ви продовжуєте мужньо свідчити нашим сучасникам про Христа Спасителя, про Його безмірну любов і прощення, про Богом відкриті істини і вічні духовно-моральні ідеали, які зображені в Євангелії.

В цей духовно значущий для Вас і всієї повноти Української Православної Церкви день молитовно бажаю Вашому Блаженству невичерпних сил, щедрої допомоги Божої та успіху в подальших предстоятельських трудах.

З любов’ю у Христі

+ КИРИЛ,

ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ

9 грудня 2020 р.

Фото foto.patriarchia.ru

Просмотров: 836