В Івано-Франківській єпархії, через рік після захоплення двох храмів, освятили новий престол

8 грудня 2020 року, з благословення архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима, у с. Гринява на Верховинщині, рівно через рік після рейдерського захоплення представниками “ПЦУ” храмового комплексу, що належав релігійній громаді, було звершено освячення  престолу на честь усіх преподобних Києво-Печерських. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської єпархії.

Цілий рік віряни на чолі з настоятелем протоієреєм Михаїлом Дутчаком були змушені молитися та звершувати богослужіння просто неба. Весь цей час вони та працювати над облаштуванням приміщення під храм.

Розділити духовну радість релігійної громади прибули духовенство Івано-Франківського, Коломийського та Верховинського благочинь, а також Чернівецько-Буковинської єпархії.

Після освячення престолу тут була звершена перша Божественна Літургія.

Нагадаємо, 8 грудня 2019 року в селі Гринява Верховинського району прихильники “ПЦУ” захопили храмовий комплекс, в тому числі Свято-Успенський храм. Захоплення сталося через дві години після закінчення недільного богослужіння, коли парафіяни вже розійшлися. Застосувавши фізичну силу, люди в камуфляжі, частина з яких була в балаклавах, проникли в приміщення храму.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1590