Ієрарх Сербської Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 30-річчям архієрейської хіротонії

Ієрарх Сербської Православної Церкви єпископ Бачський Іриней привітав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з 30-річчям архієрейської хіротонії.

Його Блаженству Онуфрію,

Блаженнішому Митрополиту

Київському і Всієї України

Ваше Блаженство!

Найсердечнішим чином я Вас вітаю з 30-річчям Вашого священного, Богоугодного і плідного служіння в архієрейському сані. Ця річниця є торжеством не тільки церковної повноти Святої Русі, на благодатній українській землі, покривавленої протягом віків кров’ю мучеників, і до сьогодні, сльозами Ваших стражденних і переслідуваних духовних чад, але і для повноти Православної Церкви взагалі. Ваша особиста річниця цінна також для всіх, хто знає, поважає і любить Вас, до яких я наважуюсь зарахувати себе. Ваш приклад мужності і стійкості духовної, сповідництва без і малого сліду озлоблення і нетерпимості до заблудлих гонителів і ненависників, боротьби за віру і правду виключно через любов і молитву, втішає, зміцнює і надихає дуже багатьох, у тому числі і мене недостойного. Ваше життя і Ваше віддане і саможертовне служіння Господу і Його Святій Церкві – це довичний досвід хресно-воскресної Пасхи Господньої.

Без фальшу у моїх словах я скажу, що від самого початку нашого з Вами спілкування і до сих пір я відчував та інтуїтивно знав, що Ви щиро любите Христа Господа і Його Церкву і що все своє серце і всі свої сили розуму, здібдності і таланти присвячуєте служінню Йому, Царю і Богу нашому, і Його Всенепорчній Нареченій, Церкві Православній.

На шляху Вашого подальшого служіння я молитовно і по-братськи бажаю Вам міцного здоров’я, творчого натхнення, тілесних і благодатних сил і постійної підтримки згори у Вашому сповідницькому подвизі. Довголіття і успіхів, Блаженніший Владико!

У любові Христовій відданий Вам

Ваш смиренний брат і співслужитель,

+Іриней

Єпископ Бачський

10 грудня 2020 р.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 208