На Закарпатті освятили новий храм УПЦ замість відібраного «ПЦУ»

Митрополит Хустський і Виноградівський Марк звершив освячення нового храму для парафії, яка постраждала від церковного рейдерства “ПЦУ”.

10 грудня 2020 року, в день пам’яті ікони Божої Матері «Знамення», в селищі Кевелів (Ясіня) Рахівського району Закарпатської області було освячено новий храм, побудований протягом трьох місяців для Георгіївської громади Української Православної Церкви, замість відібраного представниками «ПЦУ». Чин освячення звершив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ та пресслужбу Хустської єпархії.

Митрополиту Марку співслужили священнослужителі Хустської єпархії, за богослужінням молилися численні віруючі.

Під час Божественної літургії були піднесені прохання і молитва за мир в Церкві та Державі, про припинення коронавірусної пандемії.

Нагадаємо, близько півтора року тому, внаслідок рейдерських дій «ПЦУ» в Ясінському благочинні Хустської єпархії, Георгіївська громада смт Кевелів однією з перших залишилася без храму і перейшла молитися в приватний будинок. У серпні 2019 року віруючі попросили про допомогу для будівництва нової церкви.

Разом з Георгіївською громадою в січні-лютому минулого року також залишилися без храмів ще дві парафії Ясінського благочиння. Всі три парафії були перереєстровані на користь «ПЦУ», проте зберегли богослужбове життя. Цей регіон став одним з небагатьох на Закарпатті, де розкольницькій структурі вдався масове захоплення церков.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2646