Прихильники «ПЦУ» намагалися захопити Успенський храм УПЦ у Михальчі. Церкву вдалося відстояти (оновлено, відео)

12 грудня 2020 року представники «ПЦУ» звершили спробу захоплення Свято-Успенського храму Української Православної Церкви у селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Близько 10:00 ранку у Чернівецькій єпархії повідомили про те, що прихильники «ПЦУ» вибивають двері храму УПЦ у Михальчі.

Активісти «ПЦУ» разом зі «священниками» новоствореної структури проникли на подвір’я храму. За словами очевидців, вірян УПЦ викидали з території власного храму та розпилювали з балончика в очі газ.

З відеотрансляції на сторінці парафії помітно, що по периметру стоїть поліція та не пускає парафіян Української Православної Церкви до своєї святині.

Станом на 11:15 віряни УПЦ та поліція зайшли на територію свого храму. Сам храм був у руках «ПЦУ».

Пізніше в Чернівецькій єпархії опублікували відео з місця події та заявили, що храм не захопили, церкву вдалося відстояти. За їхньою інформацією, на місці події працює поліція.

Це вже не перший штурм Свято-Успенської церкви УПЦ у Михальчі. Попередні спроби захопити храм прихильники «ПЦУ» здійснили у серпні та листопаді 2019 року.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4469