«Слово Предстоятеля»: Про святого апостола Андрія Первозванного (відео)

Відмінність апостола Андрія від інших апостолів у тому, що всіх  Господь прикликав: «Ідіть за Мною!», а Андрій Первозванний пішов сам, перший, за Спасителем.

12 грудня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов вісімдесят п’ятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що святий апостол Андрій Первозванний, пам’ять якого ми вшановуємо цієї неділі, називається «Первозванний», тому що перший із 12 апостолів слідував за Христом.

Відомо, що апостоли Андрій та Іоанн були учнями Іоанна Предтечі, а потім стали учнями Спасителя. Його Блаженство пояснив, у чому їх відмінність від інших апостолів.

«Відмінність апостола Андрія та Іоанна від інших апостолів заключається в тому, що всіх апостолів Господь прикликав: “Ідіть за Мною!”, а апостол Андрій та Іоанн самі пішли за Спасителем, Господь їх не кликав <…> Вони стали Його учнями, тобто їхня любов до Бога притягнула їх до Бога, Який прийшов на землю, Який є любов’ю», – зазначив він.

За словами Блаженнішого владики, «апостоли не шукали собі прохолодних відлюдних місць для відпочинку, апостоли йшли з проповіддю про Христа до людей».

«Ми вважаємо себе духовними нащадками апостола Андрія, – зазначив насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Апостол Андрій прийшов на нашу землю та проповідував Христа воскреслого, проповідував нам Божу любов і любов до ближнього. Він вчив нас любити один одного, прощати один одного і терпіти один одного, він вчив нас робити тільки добро, каятися, молитися. Якщо ми хочемо бути справжніми учнями апостола Андрія, то повинні змушувати себе і любити, і терпіти, і поститися, і молитися, і каятися. Тобто жити за тим законом, який Бог подарував світові, який на нашу землю приніс святий апостол Андрій Первозванний».

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 734