Предстоятель: Проповідь апостола Андрія окрилила наш народ, який гідно долає всі випробування (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, апостол Андрій Первозванний є нашим учителем і просвітителем.

«Різниця між апостолом Андрієм та іншими апостолами в тому, що тих апостолів Господь словесно закликав: “Ідіть за Мною”, а апостоли Андрій та Іоанн самі пішли за Спасителем, закликані своєю совістю», – зауважив Архіпастир, додавши, що Первозванним апостола Андрія саме тому й було названо.

Його Блаженство нагадав житіє святого апостола Андрія та зокрема зупинився на його подвизі проповідництва Слова Божого і на хресній смерті.

Як відзначив Блаженніший владика, апостол Андрій є молитовником за нас грішних перед Престолом Божим. А ті зернята віри, які посіяв апостол на нашій землі, давали благодатні сходи в різні часи.

«Ми сьогодні – майже всі люди – хрещені в Ім’я Святої Живоначальної Трійці – Отця і Сина і Святого Духа, – продовжив владика. – Ми з честю вважаємо, що є духовними чадами апостола Андрія. Але ми повинні пам’ятати, що для того, аби бути справжніми чадами апостола Андрія, його послідовниками, ми повинні намагатися у своєму житті виконувати ті закони, ті правила, те вчення, яке проповідував святий Андрій».

Апостол Андрій, як наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій, приніс на нашу землю звістку про жертву Божественної любові, чим окрилив народ.

«Господь так полюбив світ, що “послав Свого Єдинородного Сина, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Ін. 3: 16). Ця заповідь, ця звістка про жертву Божественної любові окрилила наш народ, підняла на нову сходинку духовного вдосконалення. І історія показує, що народ, який заселяє ці місця, гідно пройшов усі випробування, які Бог посилав нам для нашого духовного вдосконалення. Все пережили, все перетерпіли і віримо, і сподіваємося на милість Божу, що будуть прийдешні часи», – підкреслив він.

Підсумовуючи сказане, Предстоятель відзначив, що якщо ми будемо жити за Священними законами – законами любові і милосердя, – то дійсно будемо послідовниками апостола Андрія Первозванного.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 598