20 тонн гуманітарної допомоги доставлено у Святогірську Лавру від віруючих Вінницької єпархії

20 тонн гуманітарної допомоги в Різдвяний піст від Вінницької єпархії доставлено черговим, 22-м, рейсом від початку військових дій у Свято-Успенську Святогірську Лавру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт «СПЖ».

«За 6 років перевезли близько 400 тонн гуманітарної допомоги, яку передають в нашу єпархію жителі всієї області, а також з інших регіонів України, – розповів диякон Георгій Толчев, керівник відділу благодійності та соціального служіння Вінницької єпархії. – Традиційно долучаються парафії Закарпаття. На цей раз свій внесок внесли і віруючі з Умані Черкаської області, а також православні з Білорусі передали зібрані кошти для потреб братії лаври та біженців. Насельникам обителі в умовах війни та пандемії зараз нелегко, бо треба утримувати лавру, обігрівати корпуси і скити вугіллям, оплачувати комунальні послуги, купувати продукти і ліки для біженців».

Як зазначив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, у цих умовах Святогірська Лавра нікому не відмовила в притулку.

«Ми ж тут, подалі від бойових дій, намагаємося підтримувати обитель, – сказав владика. – Зараз хлібороби зібрали врожай, і те, що виростили у себе на полях і в садах, передають вантажівками на схід. Пандемія вносить додаткові корективи: потрібно більше миючих і дезінфікуючих засобів».

Цього разу в вантажі є й побутова хімія, і теплий одяг, і продукти харчування: яблука з садів фермерського господарства «Перлина Поділля» Барського району, овочі, вирощені на полях Хмельницького району та у фермерському господарстві «Поплавський».

Власною продукцією – овочами, крупами, консервацією – поділилися також чоловічі монастирі: Лемешівський монастир Вінницької єпархії та Галайківський з сусіднього Могилів-Подільського.

Вінницький обласний центр народної творчості для Святогірської ікони Божої Матері передав вишитий рушник від заслуженого майстра народної творчості Галини Данилюк.

Просмотров: 277