Допомогти дітям і нужденним: Відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань проводить благодійну акцію до Дня Святого Миколая (+реквізити, оновлено)

Усі чекають у День свт. Миколая Чудотворця на диво. А найбільше диво на землі – це любов до ближнього. 

У дні Різдвяного посту Українська Православна Церква проводить благодійні акції – подарунки до Дня свт. Миколая Чудотворця для дітей-сиріт, дітей з особливими потребами, багатодітних сімей, самотніх людей похилого віку, малозабезпечених, нужденних, пацієнтів лікарень, вимушених переселенців. Також духовенство і віряни УПЦ проводитимуть свята та благодійні акції, щоб жоден не був позбавлений нашої уваги, теплого слова та доброго вчинку. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ закликає долучитися до творіння добрих справ милосердя.

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань проводить акцію до дня святителя Миколая Мирлікійського для діток із малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей, а також для діток з інвалідністю чи вимушених переселенців. Кожен бажаючий може прикрасити свято для таких дітей, чиї батьки опинилися в скрутних життєвих обставинах.

«Дорогі, браття і сестри! Наближається день святителя Миколая Чудотворця, таке жадане всіма дітками. Всі чекають подарунка від святого, всі чекають на диво. А найбільше диво на землі – це любов до ближнього… Свято вже не за горами. Дітям так необхідна наша допомога, турбота і любов!», – зазначають у відділі.

Оголошується збір коштів для придбання дитячих подарунків до Дня святого Миколая. 

У планах, окрім купівлі солодощів та іграшок, придбання наборів для рукоділля і творчості. Необхідна кількість подарунків – 500 шт.

Збір триватиме до 15 грудня!

Кошти можна переказати на рахунок відділу, зазначивши у графі щодо призначення: «Акція до дня Святого Миколая», або ж пожертвувати кошти в корпусі 70а, 12 каб., що знаходиться на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Координатор акції: Сергій Катуков.

Тел. +38 (067) 885 66 55

РЕКВІЗИТИ:

Р/р  UA173206490000026000052664282

МФО 320649 ПАТ КБ

ПриватБанк ЄДРПОУ 40721804

Або на карту ПриватБанку: 5169 3305 2147 1273

У Донецькій єпархії закликають «помічників Миколая Чудотворця» взяти участь у Благодійній акції «Звичайне диво – Антивірус Милосердя»-2020. «Дива – це справи милосердя» – наголошують в єпархії.

Головні напрямки акції: 

  • «Дерево див» – надання адресної допомоги нужденним, дітям за листами до свт. Миколая;
  • «Диво свт. Миколая» – благодійний ярмарок, 18-19 грудня;
  • «Зігрій своєю любов’ю дітей і літніх людей» – збір теплого одягу, взуття;
  • «Даруємо солодощі в радість» – збір фруктів, солодощів;
  • «Казка в подарунок» – святкові вистави, просвітницькі програми.

Подарунки до свята будуть передані багатодітним сім’ям, сім’ям, в яких виховується дитина з особливими потребами, будинкам престарілих, самотнім людям похилого віку, нужденним і т.д.

Єпархіальний пункт прийому допомоги: м. Донецьк, вул. Челюскинців, 174.

Контакти: 071-307-16-91; 071-367-16-08.

У Хустській єпархії з благословення митрополита Хустського та Виноградівського Марка та за ініціативи місіонерського та молодіжного відділу в єпархії до свята Святого Миколая стартує благодійна акція «О хто, хто Миколая любить!».
За додатковою інформацією звертатись за тел. +380969877259 (протоієрей Сергій Алексій – голова відділів).

Молодіжний відділ Мукачівської єпархії, вже за традицією, з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодор, проводить благодійний проект «Щедрий святий Миколай».

Допомога буде надана з дотриманням епідеміологічних норм. Волонтери планують відвідати соціально-реабілітаційні заклади, дитячі будинки, а також помешкання, де проживають люди похилого віку.

«У нас залишилося не так багато часу, щоб подарувати людям свято. Тож просимо долучатися до благодійного проекту “Щедрий святий Миколай”! Ви особисто можете прийти і скласти декілька пакунків зі солодощами або ж допомогти в чомусь іншому», – закликають до участі організатори.

Список необхідних складових для подарунків, якими можна допомогти проекту:

  • солодощі;
  • фрукти і овочі (прийом з 13 грудня);
  • іграшки, канцтовари;
  • продукти харчування;
  • одяг для дітей і дорослих;
  • засоби особистої гігієни (памперси);
  • фаєр-шоу, або ж інша анімація, які можливі в рамках епідеміологічної ситуації в країні;
  • кульки, прості або гелеві;
  • За можливістю піца або різні смаколики.

За більш детальною інформацією звертайтесь:
+380 (97) 112 42 92 – Марселіна, координатор проекту;
+380 (96) 872 45 67 – Архімандрит Агапіт.

Відділи Херсонської єпархії у справах сім’ї та соціального служіння проводять акцію до дня святого Миколая в православних храмах м. Херсон «Подаруй подарунок сироті – поділися теплотою серця!».

Що може бути вашим подарунком? Для дітей до 7 років: набори для творчості (фарби, олівці, пензлі, альбоми, пластилін тощо), пахли, шкарпетки, хустки, заколки для дівчаток, іграшки, солодощі, ікони св. Миколая, дитячий молитвослов. Дітям від 7 до 15 років: набори для творчості, канцтовари, книги, шкарпетки, засоби гігієни, настільні ігри, солодощі, іконка св. Миколая, дитячий молитвослов.

Подарунок може бути підготовлений для хлопчика або дівчинки і упакований в подарвунковий пакет. До 18 грудня чекають усіх помічників святого Миколая в православних храмах Херсона. 

Контакти: 095 277 22 66 – координатор Інна; 067553 09 74 – координатор Лариса.

Реквізити для пожертвувань (перераховуючи кошти, обов’язково зазначати в графі щодо призначення платежу: «Подарунок сироті»).

Нагадуємо, у дні Різдвяного посту та напередодні в єпархіях Української Православної Церкви відбулися благодійні акції.

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1003