У Київських духовних школах звершено чернечий постриг аспіранта КДА

13 грудня 2020 року, у неділю 27-му після Пятидесятниці, у печерному храмі на честь преподобного Феодосія Печерського, що у Дальніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив чернечий постриг над студентом І курсу аспірантури Іваном Грицаном. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

За богослужінням молились: проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, адміністрація, викладачі, студенти, вихованці Київських духовних шкіл, а також рідні та близькі студента.

У постризі чернець отримав ім’я Олександр, на честь священномученика Олександра Глаголєва, пресвітера Київського.

Духовним восприємником новопостриженого монаха став духівник КДА, завідувач сектором заочного відділення архімандрит Маркел (Павук).

Після постригу владика ректор звернувся зі словом настанови, у якому зауважив, що найголовнішим завданням для монаха є послух Святій Церкві. Його Преосвященство привітав ченця Олександра з постригом і закликав  зберігати вірність Церкві Христовій та бути в єдності з Нею. Після цього присутні привітали монаха Олександра з чернечим постригом.

За традицією Київських духовних шкіл, новопострижений чернець буде молитись протягом трьох днів в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 641