«ПЦУ» дозволено те, що не дозволено УПЦ — в Софії Київській провели молебень, попри обмеження з пандемією

У жовтні 2020 року, коли Українська Православна Церква святкувала 30-річчя дарування їй Грамоти про незалежність і самостійність в управлінні, Міністерство культури України відмовило УПЦ в проведенні богослужіння в заповіднику «Софія Київська», обґрунтувавши свою відмову  пандемією коронавірусу.

Натомість сьогодні, 15 грудня, «ПЦУ» звершила свій «молебень» у Софійському Соборі. На додаток, урочистості з нагоди відзначення другої річниці так званого «об’єднавчого собору зі створення «Православної церкви України» транслювали суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ та всі регіональні канали Суспільного.

Раніше, коментуючи відмову чиновників, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звернув увагу на факт втручання минулої влади у релігійне життя, активну участь у створенні так званої “ПЦУ” та всіляке сприяння цій структурі. «Коли було прийнято рішення про створення “СЦУ/ПЦУ”, це все відбувалося у великій Святині», – нагадав він.

В період, коли ситуація з пандемією тільки погіршилася, держава готується до жорсткого локдауну, «ПЦУ» дозволено те, що було заборонено півтора місяця тому УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2338