Предстоятель очолив Божественну літургію у Свято-Варваринському храмі на території столичної лікарні (+фото, відео)

17 грудня 2020 року, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь великомучениці Варвари на території Київської обласної клінічної лікарні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Бородянський Марк, клірики храму та гості у священному сані.

Свято-Варваринський храм на території Київської обласної клінічної лікарні збудований недавно. Блаженніший Митрополит Володимир освятив камінь під будівництво нового храму 17 грудня 2008 року. Через дев’ять років завершились роботи з розпису церкви і в день престольного свята, 17 грудня 2017 року, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Велике освячення храму.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Предстоятель розповів вірянам про життя святої великомучениці Варвари та пояснив, як виховувати дітей у християнській моралі.

«Батьки повинні робити все, щоб дитина росла морально здоровою, морально чистою. А ця мораль, в якій родичі повинні виховувати дитину, записана у Книзі, яка називається Біблією. Поважати старших, бути слухняною, бути чесною, бути працьовитою, любити Бога, любити ближнього – це та мораль, у якій повинні батьки виховувати свою дитину», – зокрема сказав Архіпастир.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

Наприкінці богослужіння священнослужителі звершили чин славлення перед іконою великомучениці Варвари.

Блаженніший Митрополит Онуфрій виголосив відпуст та привітав вірян зі святом.

Нагадаємо, 13 грудня Предстоятель очолив Божественну літургію та архієрейську хіротонію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1786