Рівненська єпархія передала 8 тонн продуктів будинку престарілих на Донбасі

Віруючі Рівненської єпархії зібрали допомогу дому престарілих, який знаходиться на лінії розмежування в Донецькій області. 16 грудня 2020 року клірики Рівненської єпархії УПЦ відправили вантажівку в Донецьку область, де знаходиться будинок милосердя для людей похилого віку. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Як розповіли організатори збору, понад вісім тонн картоплі зібрали тільки в трьох благочиннях єпархії.

Організували збір на прохання протоієрея Романа Афоніна, який опікується будинком престарілих.

«До мене особисто звернувся отець Роман і попросив зібрати їм 4 тонни картоплі, – коментує протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненській єпархії. – Але, як бачите, наші люди завжди готові щедро допомагати, тому відправили вдвічі більше».

Будинок милосердя для престарілих знаходиться в селі Катеринівка Донецької області всього за 15 кілометрів від лінії розмежування.

Заснував будинок настоятель місцевої Свято-Покровської церкви протоієрей Роман Афонін. Він сам придбав приміщення і перебудував його під потреби літніх людей. Зараз під опікою отця Романа знаходиться 36 літніх людей, 12 з них лежачих.

Нагадаємо, 20 тонн гуманітарної допомоги доставлено на Схід, у Святогірську Лавру, від віруючих Вінницької єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 188