Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у день престольного свята Покровського монастиря Києва (+фото, відео)

19 грудня 2020 року, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята у Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості у священному сані. За богослужінням молилась настоятелька Свято-Покровського монастиря ігуменя Калісфенія та сестри обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про життя святителя Миколая та поділився історією сучасного чуда, яке звершив святий, щоб вберегти православного християнина від єресі молокан.

«Святий Миколай допомагає людям і піклується, щоб у людях була правильна, чиста віра, яка необхідна людині для спасіння. Віра є тією основою, на якій вибудовується все корисне для душі і для спасіння. Нехай молитвами святителя Миколая Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, бути добрими один до одного, допомагати один одному і зберігати чистоту Православної віри – щоб ми сподобилися в Царстві Небесному бути там, де знаходиться святитель Миколай», – побажав Блаженніший владика.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

За Літургією Предстоятель звершив дияконську хіротонію клірика Голосієвського благочиння Києва Олександра Коцурака.

Священнослужителі звершили чин славлення перед іконою святителя Миколая Чудотворця.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав сестер обителі та паству з престольним святом і благословив усіх.

Нагадаємо, 17 грудня Предстоятель очолив Божественну літургію у Свято-Варваринському храмі на території столичної лікарні.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2045