Предстоятель розповів, навіщо Богу потрібна наша вдячність, і навчив простої подячної молитви (+відео)

У своїй недільній проповіді 20 грудня 2020 року Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив віруючим євангельську історію про зцілення десяти прокажених, з яких тільки один повернувся, щоб подякувати Христу. Архіпастир розповів, чому Господь хоче, щоб ми були вдячними Йому й навчив простої подячної молитви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Говорить Господь: “Чи не десять очистилось? Де ж дев’ять? Чому не вернулись вони хвалу Богові віддати, крім цього чужинця?” І звернувся до зціленого: “встань, іди: твоя віра спасла тебе”. (Лк. 17:12-19). <…> Ця історія — урок — ми повинні дякувати Богові за все, що отримуємо в житті», — сказав Предстоятель.

Архіпастир пояснив, що часто ми не усвідомлюємо того, що все, що маємо в житті, і саме життя, ми отримуємо в дар від Бога.

«Починаючи від тілесних потреб, саме тіло, і закінчуючи своїм спасінням — все ми отримуємо від Бога. Це дари Божі, за які повинні Йому дякувати. Бог хоче, щоб ми Йому дякували за благодіяння до нас», — зазначив він.

Відповідаючи на питання деяких людей «Чому Бог такий вимогливий, що без подяки не може нічого зробити?», Його Блаженство підкреслив: «Богу не потрібна наша вдячність, це потрібно нам самим».

«Якщо людина вдячний своєму благодійнику, то вона стає спроможною вмістити в себе ще більше благодіянь, — розповів Блаженніший владика. — Подяка потрібна для того, щоб ми розкрилися до милосердя Божого, вмістили від Бога більше дарів».

Митрополит Онуфрій навчив простій подячній молитві: «Можна просто сказати: “Господи, дякую, Тобі, за те, що Ти мене створив з тверді земної, за те, що ти мене прикрасив Твоїм Божественним образом, вдихнув в лице моє дихання життя. Дякую Тобі, Господи, за те добро видиме і невідоме, явлене і неявлене, які на мені від першого дня до нинішньої години, якими я живу. Дякую, Господи, за скорботи, за радість, за нинішній день, в який ти дав мені можливість побачити красу твою ще раз”».

Дякуючи Богові, по слову Архіпастиря, «ми будемо здатні вміщати в себе ті дари Божі, ту благодать, які приведуть нас до спасіння на Небі у Христі Іісусі Господі нашому».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 861