У Неділю 28-му після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

20 грудня 2020 року, у Неділю 28-му після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Марк, духовенство Києво-Печерської обителі та гості у священному сані.

Після читання євангельського зачала Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Предстоятель пояснив вірянам євангельську історію про зцілення десятьох прокажених, з яких лише один повернувся, щоб подякувати Христу. Архіпастир розповів, чому Господь хоче, щоб ми були вдячними.

«Вдячність потрібна нам самим. Якщо людина вдячна свому благодійнику, то вона робить себе здатною вмістити великі благодіяння. А якщо вона невдячна, то стає нездатною вміщати і зберігати в собі те, що вона уже має. Тому вдячність більше потрібна нам, щоб ми більше розкрилися до милосердя Божого, більше вмістили від Бога дарів. Саме тому Господь хоче, щоб ми дякували за те, що отримуємо від Нього».

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про хворих та лікарів.

Після Євхаристійного канону Предстоятель звершив дияконську хіротонію клірика Бородянського вікаріатства Олександра Параски.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян з неділею та благословив паству.

Нагадаємо, 19 грудня Предстоятель очолив престольне свято у Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1051