На Буковині в с. Чудей освячено храм на честь свт. Миколая (відео, фото, оновлено)

20 грудня 2020 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення оновленого престолу та Божественну літургію в храмі на честь святителя Миколая села Чудей Сторожинецького району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Радість торжественної події приїхали розділити з настоятелем храму протоієреєм Миколаєм Попеску і парафіянами монахи з Румунії, заступник пресс-секретаря Полтавської єпархії протоієрей Миколай, завідуючий сектором заочного навчання Київської духовної академії і семінарії архімандрит Маркел (Павук), настоятель молдавсько-румунської парафії при Києво-Печерській Лаврі протоієрей Димитрій (Попеску) та духовенство Чернівецько-Буковинської єпархії.

Також на торжество була привезена чудотворна ікона Божої Матері «Красноїльська».

Наприкінці богослужіння митрополит Мелетій привітав вірян зі святковою подією для парафії та, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, нагородив орденом святителя Миколая майстра, який оновлював Святий Престол. Також вручив благословенні грамоти жертводавцям, які допомагали у відновлені Престолу та розпису вівтаря храму.

Старий Престол освячував після завершення будівництва храму 1883 року митрополит Сильвестр (Мораріу-Андрієвич). Через 137 років оновлений Престол древнього храму освятив митрополит Мелетій.

Після богослужіння дитячий хор Свято-Миколаївської парафії виконав пісню святителю Миколаю, також діти прочитали святкові вірші.

Просмотров: 757