Новоутворена парафія села Шкроби Володимир–Волинської єпархії відсвяткувала перше престольне свято у новому храмі

17 грудня 2020 року, у день памяті великомучениці Варвари, з благословення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, у новозбудованому храмі на честь цієї святої в селі Шкроби, Старовижівського благочиння, Волинської області відбулося урочисте соборне богослужіння з нагоди першого престольного свята новоутвореної православної громади Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу єпархії.

Парафія на честь великомучениці Варвари була утворена цього року з благословення митрополита Володимир–Волинського і Ковельського Володимира на прохання місцевих жителів на чолі з протоієреєм Віктором Кузьмуком, вихідцем з цього села.

Божественну літургію в день престольного свята парафії очолив благочинний Старовижівського округу протоієрей Олександр Сандер, якому співслужили прессекретар єпархії протоієрей Володимир Мацур, настоятель храму та гості у священному сані.

Завершились богослужбові урочистості Хресною ходою навколо новозбудованого храму. Після чого відбувся святковий виступ вихованців недільної школи.

Діти привітали настоятеля, парафіян і гостей: «Шановний настоятелю храму, отець Віктор, прихожани та жителі нашої громади, прийміть найщиріші вітання з великим святом – великомучениці Варвари. Це храмове свято нашої святині в селі Шкроби, яка перший раз скликає на Богослужіння. Нехай в день престольного празника наші серця наповняться світлими почуттями надії та любові, щастям та добром, нехай дух великомучениці завжди наставляє на вірний шлях і добрі вчинки, щоб життя дарувало світлі моменти щастя і любові, щоб серце незмінно вірило в чудеса і доброту цього світу. Бажаю усім здоров’я, сердечного тепла, родинного затишку та мирного неба. Нехай єднає нас світло незгасних людських чеснот, а духовне піднесення стане благодатною нивою для нових благих починань».

Наприкінці усі парафіяни та гості урочистостей отримали благословення та солодкі подарунки.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 852