Предстоятель очолив щорічні єпархіальні збори духовенства Київської єпархії УПЦ

21 грудня 2020 року у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулися щорічні єпархіальні збори духовенства Київської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

У роботі зборів взяли участь керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарні архієреї Київської єпархії, благочинні Києва та Київської області, намісники й ігумені монастирів, настоятелі храмів Київської єпархії.

Перед початком засіданням Блаженніший владика разом із всіма присутніми підніс заупокійну молитву за спочилими у 2020 році священнослужителями.

Роботу зборів Предстоятель розпочав доповіддю щодо життя Київської єпархії у році, що минає. Його Блаженство розповів про визначні події єпархіального життя, соціальне служіння Церкви та ситуацію з COVID-19, кадрові зміни у єпархії і навів актуальну статистику.

Духовенство мало можливість поставити запитання Архіпастирю щодо актуальних церковних проблем. Зокрема, Предстоятель дав оцінку можливому візиту в Україну Константинопольського патріраха Варфоломія.

За труди на благо Української Православної Церкви та з нагоди особистих ювілеїв Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив кліриків єпархії церковними нагородами.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1258