Уряд підтримав ініціативи з гендерної рівності “Партнерства Біарріц”, які є загрозою традиційним цінностям — релігійний експерт

Релігійні експерти стурбовані загрозою, які несуть ініціативи “Партнерства Біарріц” з утвердження гендерної рівності для подальшого викладання предметів духовно-морального спрямування та програм з підготовки до подружнього життя на засадах традиційних сімейних цінностей. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує коментар релігійного експерта, Голови Державного комітету у справах національностей та релігій у 2009–2010 роках Юрія Євгеновича Решетнікова з цього приводу.

16 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України розпорядженням № 1578-р затвердив план заходів з реалізації зобов’язань Уряду України, взятих в рамках міжнародної ініціативи “Партнерство Біарріц” з утвердження гендерної рівності. 

Вказаним розпорядженням Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській держадміністраціям, відповідальним за виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням, доручено забезпечити виконання плану заходів та подавати щокварталу до 10 числа наступного місяця Кабміну інформацію про стан його виконання. 

Довідка: З ініціативи дружини Президента України О. Зеленської 11 вересня 2020 р. Україна стала учасницею міжнародного «Партнерства Біарріц», яке було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) – Канадою, Францією, Німеччиною, Італією, Японією, Великою Британією та США – з метою посилення відповідальності «Великої сімки» та консолідації зусиль інших держав для досягнення рівних прав і можливостей у суспільстві та відсутності обмежень за будь-якими ознаками.  

До Плану входять зобов’язання у п’яти напрямах, зокрема передбачена наскрізна інтеграція гендерного компонента в освітній процес, що передбачає запровадження обов’язкової антидискримінаційної експертизи всього освітнього контенту та проведення гендерного аудиту закладів освіти. При цьому здійснення такої експертизи покладається на МОН, а також на громадські об’єднання та міжнародні організації. 

Абсолютно зрозуміло, що вказану обов’язкову «антидискримінаційну експертизу» всього освітнього контенту здійснюватимуть громадські організації, що просувають впровадження гендерної ідеології у сферу освіту, зокрема ті, які минулого року заблокували викладання програми «Основи сім’ї» для учнів 10-11 класів А.Буковинського. Відтак є цілком зрозумілим, виходячи з яких ідеологічних установок і з якими наслідками для подальшого викладання предметів духовно-морального спрямування та програм з підготовки до подружнього життя звершуватиметься вказана «експертиза». 

Слід зазначити, що вказаним планом питання «антидискримінаційної експертизи» піднято з рівня нормативних актів МОН на рівень актів Кабінету Міністрів України. Прикметно, що план заходів опрацьовувався не у Департаменті гуманітарного та соціального Секретаріату Кабінету Міністрів України, а апаратом Урядового уповноваженого з питань гендерної політики К. Левченко, відомої своїм нетерпимим ставленням до заходів, спрямованих на захист традиційних сімейних цінностей.

Таким чином існує цілком реальна загроза для подальшого викладання предметів духовно-морального спрямування та програм з підготовки до подружнього життя на засадах традиційних сімейних цінностей.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 646