Єпископ Ворзельський Ісаакій освятив новий храм РПЦЗ в Домінікані

19 грудня 2020 року, з благословення першоієрарха Руської Зарубіжної Церкви митрополита Нью-Йоркського і Східно-Американського Іларіона, намісник київського чоловічого монастиря УПЦ Покровська Голосіївська пустинь єпископ Ворзельський Ісаакій, вікарій Київської Митрополії, освятив храм на честь преподобного Серафима Саровського (РПЦЗ) в місті Баваро в Домініканській Республіці. Про це повідомляє пресслужба Місії Руської Православної Церкви Закордоном у Домініканській Республіці на офіційній сторінці в Facebook.

До цього дня православні віряни Баваро протягом десяти років збиралися на служби вдома у одного з парафіян, який виділив під храм просторе приміщення.

«Місія в Баваро окормляється ієреєм Ненадом Флорою – нещодавно нововисвяченим священнослужителем з США з сербським корінням і дружиною-домініканкою, матінкою Анастасією, – повідомили СПЖ в православній Місії. – Освячення нового храмового приміщення в Баваро – це свідчення зростання і розвитку православної місії в цій країні, розпочатої у 2008 році священником Рафаїлом Гонсалесом».

Перший храм РПЦЗ, в честь Казанського образу Пресвятої Богородиці, з’явився в Домінікані у 2008 році у місті Пуерто-Плата. За дванадцять років парафії утворилися в шести містах країни: через два роки після відкриття Казанського храму з’явилася парафія Серафима Саровського у Баваро, а потім ще й місіонерські парафії в Хамао, Сосуа, Лас-Терренасе та Санто-Домінго.

При Казанському храмі в Пуерто-Плата діє Православний Русько-Домініканський центр науки і культури, де домініканці вивчають російську мову і отримують знання про Православ’я. Крім того, отець Рафаїл разом з представниками Центру проводять заняття «Закону Божого» та з предмета «Людські цінності» в одній з міських шкіл.

«Оскільки отець Рафаїл весь цей час був єдиним священником в країні, нерідко парафіяни з різних міст збиралися на служби в одному місці. З приїздом отця Ненада отцю Рафаїлу буде значно легше, особливо в цей час – священник двічі перехворів на коронавірус і лише кілька днів тому виписався із лікарні», – додали в Місії.

Тепер значна частина парафіян – це російськомовні вихідці з колишніх радянських республік. Тут разом моляться і православні серби, греки, румуни, болгари, вихідці з Канади. Також є і домініканці, що виправдовує звання місіонерських парафій.

Контактну інформацію православної Місії та реквізити для пожертвувань можна знайти на сайті Руської Православної Церкви в Домініканській Республіці, а також на сторінці у Facebook.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 845