У селі Бриків Тернопільської єпархії освятили храм, побудований замість захопленого

22 грудня 2020 року, у день зачаття праведної Анни, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив освячення новозбудованого храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця у селі Бриків (Шумське благочиння) Кременецького району Тернопільської області. Церкву побудували замість захопленої. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Тернопільської єпархії.

Благочинний протоієрей Михаїл Костюк зазначив, що це вже 5-й храм, який освячують у тих населених пунктах, де відбулося рейдерське захоплення храмів УПЦ представниками влади та “ПЦУ” й колишньої “УПЦ КП”.

Божественну літургію очолив митрополит Сергій, якому співслужили настоятель новозведеного храму та сонм священників із Тернопільської та сусідніх єпархій УПЦ.

Керуючий Тернопільською єпархією роздав нагороди усім, хто був так чи інакше дотичним до будівництва церкви.

Зокрема, в єпархії особливо відзначають благодійника та мецената Андрія Васильовича Бібу, завдяки значній фінансовій підтримці якого був зведений храм.

«Неодноразово наші храми з вірянами потерпали від гонінь, нам часто доводилося молитися на вулиці через складні обставини. Проте Андрій Васильович ніколи не залишався осторонь і усіма силами допомагав, — розповів протодиякон Андрій Шергей. — Будь-яке наше прохання було почутим, а допомога була в рази більшою, аніж очікували. Окрім того, Андрій Васильович по-особливому опікується і про найменших прихожан наших храмів та відгукується на усі наші прохання».

Сам отець Андрій мешкає в селі Бриків, відтак є головним будівничим нового храму, оскільки докладав якнайбільше сил для його зведення.

«Цей день закарбується у нашій пам’яті надовго, оскільки кожен із жителів села з нетерпінням чекав його. Чекали, коли зможемо у рідних стінах свого храму прославляти Бога. А тому, хочемо висловити подяку тим, хто потрудився, аби даний храм прикрашав наше славне село. Передусім хочемо попросити благословення у митрополита Сергія на подальше молитовне служіння», – поділилася переживаннями Янюк Марія Володимирівна, яка є вчителем-пенсіонером та парафіянкою релігійної громади на честь Георгія Побідоносця.

Після богослужіння діти привітали митрополита і всіх присутніх піснеспівами та віршами.

Бриківська дерев’яна церква на честь св. вмч. Георгія Побідоносця у селі Бриків була побудована зусиллями парафіян у 1800 році. У лютому 2019 року у віруючих УПЦ відібрали храм. Проте канонічна громада УПЦ продовжила своє служіння Богові у будинку священника отця Віктора Омельчука, який багато років був настоятелем храму. 

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1120