У Тернопільській та Поліській єпархіях віруючі будують нові храми замість захоплених (+реквізити)

У Тернопільській області в селі Розтоки та Рівненській області в селі Мала Любаша віруючі парафій, у яких прихильники “ПЦУ” відібрали храми, будують нові та просять молитовної та фінансової підтримки. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Віруючі Тернопільської єпархії Української Православної Церкви в селі Розтоки Кременецького району потребують допомоги для будівництва нового храму замість захопленого прихильниками “ПЦУ”, йдеться на Facebook-сторінці Благодійного фонду «Фавор».

Громада збирається найближчим часом залити фундамент нового храму на свої кошти. Для подальшого будівництва потрібні матеріали для зведення стін, коштів на які у віруючих немає.

«Просимо всіх небайдужих долучитися до будівництва храму. Кожен, хто будує храм тут на землі, будує храм в Царстві Божому для своєї душі. Христос посеред нас!», – говорить у відеозверненні настоятель Свято-Троїцького храму в Розтоках протоієрей Петро Слободян.

Після захоплення релігійна громада УПЦ в Розтоках молилася просто неба біля сходів храму. Зараз віруючі здійснюють богослужіння в «будиночку-вагончику», який придбали на власні кошти.

Внести пожертву можна на сайті за посиланням. Пряме посилання: https://cutt.ly/KhKDLL9

Також є карта фонду: Приватбанк 5169 3305 1383 4470 (с поміткою «РОЗТОКИ»).

Покровська релігійна громада Поліської єпархії УПЦ  села Мала Любаша Костопільського району Рівненської області придбала земельну ділянку під будівництво храму замість захопленого “ПЦУ“, повідомляє сайт СПЖ.

Завдяки жертводавцям, віруючим вдалося купити 10 соток землі майже в центрі села.

«З моменту виходу матеріалу на СПЖ, в якому наша громада просила кошти на придбання землі, гроші почали надходити, також відгукнувся відомий православний благодійник пан Біба і виділив необхідну суму», – розповів протоієрей Олексій Оніщук, настоятель Свято-Покровської парафії села Мала Любаша.

Релігійна громада вже оформила право власності на земельну ділянку, тепер потрібно підготувати проектну документацію, яка дозволить почати будівництво.

Віруючі УПЦ з села Мала Любаша висловлюють подяку усім, хто допоміг коштами та молитвою і надалі просять не залишати їх без підтримки, адже попереду будівництво храму, яке вимагає великого фінансування.

Охочі допомогти можуть перерахувати пожертвування на карту настоятеля: ПриватБанк 5168 7554 4956 8076 (Онищук Олексій Анатолійович).

Нагадаємо, 11 лютого 2020 року релігійна громада УПЦ села Мала Любаша через суд зобов’язала правоохоронців зареєструвати правопорушення місцевої влади у зв’язку з незаконним «переходом» їх храму в “ПЦУ”.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 754