У Вознесенській єпархії освячено храм, у Херсонській – лікарняну каплицю

22 грудня 2020 року, у день зачаття праведної Анни, відбулось урочисте освячення Свято-Михайлівського храму в с. Поріччя Вознесенської єпархії та освячення каплиці на честь ікони Пресвятої Богородиці «Цілителька» на території Центральної районної лікарні в смт Білозерка Херсонської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

22 грудня 2020 року архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій звершив Чин освячення та Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі с. Поріччя Доманівського благочиння Вознесенської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар Вознесенської єпархії протоієрей Михаїл Киряк, благочинний Первомайського міського округу протоієрей Анатолій Нирко, благочинний Доманівського округу протоієрей Георгій Бондарук, настоятель храму протоієрей Олександр Доценко, протоієрей Георгій Стояновський, протоієрей Іоанн Стояновський, духовенство Доманівського благочиння і гості єпархії у священному сані.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, правлячий архієрей удостоїв правом носіння митри – протоієрея Миколая Сулиму, протоієрея Олександра Доценка та правом носіння наперсного хреста з прикрасами – протоієрея Миколая Сабадоша.

Після закінчення Богослужіння архіпастир привітав усіх з освяченням храму та подякував благочинного, настоятеля, всім будівничим і благодійникам. Потім було виголошено многоліття.

22 грудня 2020 року митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн звершив чин освячення каплиці на честь ікони Пресвятої Богородиці «Цілителька» на території Центральної районної лікарні смт Білозерка Херсонської єпархії.

Ініціатива спорудження молитовного приміщення для персоналу та пацієнтів районної лікарні належить головному лікарю Доманському Дмитру Сергійовичу. Після завершення Чину освячення Його Високопреосвященство нагородив його орденом Української Православної Церкви за старанні труди на славу Божу.

Також церковних нагород були удостоєні всі, хто попрацювали над створенням каплиці співробітники лікарні. Своєю чергою медики інших профільних установ Білозерськго району піднесли в дар для новоосвяченої каплиці ікону лікаря-святителя Луки, сповідника Кримського.

Нагадаємо, 22 грудня 2020 року митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив освячення новозбудованого храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця у селі Бриків (Шумське благочиння) Кременецького району Тернопільської області. Церкву побудували замість захопленої.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 497