На Буковині у Хрещатицькому монастирі призначили нового намісника

24 грудня 2020 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій  звершив Божественну літургію та вручив ігуменський жезл новому наміснику Іоанно-Богословського Хрещатицького чоловічого монастиря Заставнівського району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук Чернівецької єпархії.

Згідно з рішенням Священного Синоду УПЦ від 9 грудня 2020 року, новим ігуменом обителі став архімандрит Кукша (Кульчик), який до цього 17 років ніс послух в цій обителі.

Архімандрит Кукша (Кульчик Микола Васильович) народився 15 травня 1967 року в місті Заставна Чернівецької області. Після закінчення школи навчався в професійно-технічному училищі в м. Заставна, отримав спеціальність тракториста. Працював у колгоспі. У 1986-1988 рр. проходив службу в радянській армії. Потім працював електромонтером.

У листопаді 1993 року був зарахований до числа братії Іоанно-Богословського Хрещатицького чоловічого монастиря. 24 грудня 1994 року був пострижений у чернецтво з ім’ям Кукша, в честь прп. Кукші, сповідника Одеського.

26 лютого 1995 висвячений у сан ієродиякона. 7 липня того ж року архієпископ Чернівецький і Буковинський Онуфрій висвятив його в сан священника. 21 травня 2011 року був возведений в сан архімандрита.

Останній послух у монастирі ніс як благочинний.

Нагадаємо, 22 жовтня 2020 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин відспівування архімандрита Серафима (Дудки), намісника Іоанно-Богословського Хрещатицького монастиря.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1115