У Ніжинській та Мукачівській єпархіях звершили чернечі постриги

Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив чернечий постриг у Благовіщенському чоловічому монастирі м. Ніжина Чернігівської області, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор — у Красногірській обителі на честь Всіх святих у м. Мукачево Закарпатської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Ніжинської та Мукачівської єпархій.

18 грудня 2020 року, напередодні дня пам’яті святителя Миколая, Архієпископа Мір Лікійських, Чудотворця, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив всенічне бдіння в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина. Після завершення богослужіння архіпастир звершив чернечий постриг насельника Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина інока Богдана (Ярового) у Петропавлівському храмі обителі.

У постризі чернець отримав ім’я Стефан, на честь святого апостола первомученика та архідиякона Стефана (день пам’яті 27 грудня/9 січня).

Після завершення чинопослідування владика Климент звернувся зі словом настанови, привітав новопостриженого ченця та побажав йому всесильної допомоги Божої. Після цього братія і присутні привітали монаха Стефана з чернечим постригом.

26 грудня в Красногірському чоловічому монастирі на честь Всіх святих у м. Мукачево було звершено чернечий постриг. Послушника обителі Сергія Когутича митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор постриг в мантію з іменем Софроній – на честь святителя Софронія, Патріарха Єрусалимського.

Насамкінець у своєму слові архіпастир привітав новопостриженого монаха Софронія та побажав помочі Господньої в несенні трудів для спасіння душі та на славу Святої Матері Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 482