В Одесі, за багаторічною традицією, звершено панахиду для малозабезпечених і безхатченків (відео)

25 грудня 2020 року, в день пам’яті свт. Спиридона Триміфунтського, в храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» м. Одеса була звершена панахида для малозабезпечених і знедолених людей, аби вони змогли помолитися за своїх спочилих рідних. Як розповів настоятель протоієрей Іоанн Горіа, також було роздано теплий одяг і продукти, і таке служіння храму триває вже понад 10 років, адже місія Церкви – допомогти знедоленим знайти сенс життя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Одеської єпархії.

Зокрема настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість», духівник сестринства Марфо-Маріїнської обителі протоієрей Іоанн Горіа розповів після звершення панахиди: «З милістю Божою і з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, вже понад 10 років Великим і Різдвяним постами ми здійснюємо панахиди для знедолених, бідних людей, яких ми закликаємо прийти до Церкви і помолитися про батьків і прабатьків. Помолитися про своїх спочилих рідних прийшли 65 бездомних, на наступний день вони сповідалися і причастилися».

За словами о. Іоанна, важливо в кожній людині, яка потребує нашої допомоги, побачити образ Божий і якось підтримати. «Близько 18 років ми годуємо людей, у нас їдальня. До нас приходить близько 100 чоловік у день, влітку більше. Сестри милосердя Марфо-Маріїнської обителі при храмі годують бездомних, а також роздають їм хрестики, іконки, просфори, проповідують, щоб вони хоч якось стали ближче до Бога», – розповів отець Іоанн про соціальне служіння храму.

Також, як він зазначив, після таких соборних богослужінь люди, які опинилися на вулиці або потрапили у скрутну життєву ситуацію, відчувають себе потрібними й отримують сили для духовної боротьби.

«Вони після цього, як вони самі розповідають, відчувають себе людьми, тому що відбувається руйнування особистості всередині самої людини. “Ми розуміємо, – як вони кажуть, – що ми люди, що ми комусь потрібні, і після цього нам самим хочеться щось робити”. Якщо зібрати таких людей разом, відігріти словом, зайняти корисною працею – це вже цілий монастир у майбутньому… І сьогодні, в день пам’яті свт. Спиридона Триміфунтського, ми звершили панахиду за спочилих для бідних, знедолених. Вся Одеса молилася за них… Люди прийшли і помолилися про близьких спочилих», – зазначив  протоієрей Іоанн Горіа.

Після панахиди безхатченкам передали зимові куртки, шапки, взуття та термобілизну, щоб «люди змогли пережити морози з милістю Божою».

Священник закликав кожного наслідувати святих угодників і бачити в кожній знедоленій людини Бога.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 343