У світових ЗМІ викликали широкий резонанс факти дискримінації та порушень прав віруючих УПЦ

Німецькомовні ЗМІ опублікували низку матеріалів про реальну кризову церковну ситуацію в Україні та у світовому Православ’ї, що виникла внаслідок створення «ПЦУ». Зокрема у світових медіа викликали резонанс заяви про порушення прав віруючих  Української Православної Церкви як найбільшої конфесії України, озвучені в ООН і ОБСЄ правозахисниками та Представництвом УПЦ при європейських міжнародних організаціях. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на світові ЗМІ.

Так, ресурс fischundfleisch.com опублікував кілька матеріалів про факти правопорушень відносно громад і віруючих УПЦ, озвучених НУО «Громадський правозахист» під час 45-ї сесії РПЛ ООН, про сумні наслідки для вірян і для самих розкольників після створення “ПЦУ” та про «дискримінацію і підбурювання» українських віруючих, які масово звертаються до ООН через це за захистом.

Також видання опублікувало фільм «Вірні: гімн любові», випущений продакшн-студією телеканалу «Зоряний» за підтримки Благодійного фонду «Фавор», в якому розповідається про мужність і стійкість справжніх християн з сіл Бутин і Кинахівці Тернопільській області. «Справжні християни, які виконують заповідь любові, – вийшов фільм про переслідувану Українську Церкву», – зокрема під таким заголовком з’явилося відео.

А в одній з опублікованих статей зазначено наступне: «Світове Православ’я, яке до 2018 року було мирним і, можна сказати, гармонійним, повністю втратило внутрішній спокій з появою нової церкви “Православна Церква України”. <…> Питання про визнання “ПЦУ” вносить розкол між Церквами. Сергій Думенко, напевно, має рацію, коли говорить, що “від ПЦУ залежить, чи буде мир у Православній Церкві”. Про що він не говорить: “ПЦУ” вже зруйнувала мир. Ніхто не знає, як буде виглядати Православна Церква завтра».

Матеріали про складну церковну ситуацію в Україні та про гоніння як за старої, так і за нової державної влади опублікували також ресурси RubikonNachDenkSeiten і IMI-online.de.

У матеріалах відзначається, що світові ЗМІ та експертне середовище «дивляться на Україну через геополітичні окуляри» і практично не висвітлюють «скандальне втручання держави в релігійні справи» і кричущі факти порушення прав найбільшої української конфесії – Української Православної Церкви, оскільки це «не вписується в картину».

Крім того,  міжнародні медіа звернули увагу на проблему капеланства в Україні та прагнення влади задля того, щоб зробити «послуги військових священників у країні професійними, навіть звертаються за допомогою до священнослужителів з армій НАТО», та про справжній патріотизм Української Православної Церкви, яка навпаки наполегливо весь цей час відстоює мир та мирне врегулювання конфлікту.

За матеріалами СПЖ

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 685