«Втратили храми, але не втратили благодать»: митрополит Мелетій підтримав постраждалі парафії сіл Боянчук і Горошівці

Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій відвідав постраждалі від рейдерського захоплення храмів парафії УПЦ в селах Боянчук та Горошівці Чернівецької області. Владика цікавився життям релігійних громад УПЦ, які вже 2 роки протистоять складним обставинам і тиску молитвою та відроджують богослужбове життя. Про це повідомили в пресслужбі Чернівецько-Буковинській єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначають в єпархії, віряни втратили храми, в яких вони з дитинства молились, але не втратили благодать, котру їм посилав Господь, та зберегли вірність канонічній благодатній Українській Православній Церкві.

«Тепер ми бачимо, що Господь благословляє тих, хто приймає правильний вибір, тримається істинної віри і не йде на компроміс із гріхом та напівправдою. Господь являє чудеса і допомагає відроджувати богослужбове життя», – зауважили в єпархіальній пресслужбі.

Зокрема в селі Горошівці парафіяни з Божою допомогою побудували тимчасовий храм, де звершують богослужіння. Наступного року планується будівництво храму.

А в селі Боянчук віряни з 3 липня почали будівництво нового храму – і з Божим благословенням будівництво стін та покрівля з куполами завершена. На цей момент ведуться внутрішні роботи – утеплюють дах та роблять стелю.

У Чернівецькій єпархії підсумували:«Господь у Святому Євангелії сказав: “Не бійся, мале стадо! Бо Отець ваш благозволив дати вам Царство” (Лк. 12:32). І нині ми з вами є свідками того, як Слова Божі справджуються, і Бог посилає благодать і сили тим вірним, які зберегли Йому вірність».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 757