У Різдво-Богородичному монастирі на Рівненщині та Святогірській Лаврі звершено чернечі постриги

1 січня 2021 року в Різдва Богородиці Білівському жіночому монастирі с. Білівські Хутори Рівненської області звершено постриг шести сестер у чернечий чин і однієї – в іночеський, також в Успенському соборі Святогірської Лаври трьох послушників пострижено в іночество. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Рівненської єпархії та Святогірської Лаври.

У Різдва Богородиці Білівському жіночому монастирі постриг шести сестер у чернечий чин та однієї сестри – в іночеський звершив  єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії.

В Успенському соборі Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній звершив іночеський постриг трьох лаврських послушників. 

Після здійснення постригу і вручення братії духівникам обителі митрополит Арсеній звернувся до новопострижених іноків Григорія, Зотіка і Геласія та до всіх присутніх з архіпастирським словом.

“Я сього дня, братіє, знаю, що день цей для вас особливий, день особливого рішення, особливої мужності і серйозного кроку у вашому житті. Ось цю рішучість служити Богу і бути Божим зберігайте все своє життя. Господь буде вас зміцнювати і допоможе. І молитвами братії, і молитвами тих, хто молився під час вашого постригу. І ви цих молитов в моменти складні, важкі не соромтеся просити ні у духівників, ні у братії, ні у рідних за плоттю і за духом, просячи їх помолитися. У цьому теж буде виражатися і ваше смирення, і ваше уповання на Божу допомогу”, – зазначив зокрема владика.

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року митрополит Почаївський Володимир звершив чернечий постриг у Свято-Успенській Почаївській Лаврі. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 837