У Неділю перед Різдвом Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+фото, відео)

3 січня 2021 року, у Неділю перед Різдвом, святих отців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужив вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Марк та духовенство Києво-Печерської обителі.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про родовід Іісуса Христа, який наведений у євангельському уривку дня. Предстоятель звернув увагу вірян на те, що серед предків Господа по плоті були не тільки праведники з єврейського народу, а і язичники, і грішники, які навернулися до Бога.

«Христос прийшов, щоб спасти всіх людей, – зокрема підкреслив Архіпастир. – І навіть по плоті Він поріднився з усіма. І друге, що Господь нам нагадує: ми не повинні соромитися своїх предків, навіть якщо вони десь у чомусь спотикалися і щось неправильно робили. Ми повинні самі виправити їхні помилки – тобто не повторювати їх помилок».

За Літургією піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про хворих та лікарів.

Блаженніший владика звершив священницьку хіротонію диякона Павла Шандри, клірика Солом’янського благочиння Києва, та дияконську хіротонію монаха Серафима (Сергієнка), насельника Благовіщенського чоловічого монастиря у Бортничах.

Наприкінці богослужіння Архіпастир виголосив відпуст і привітав вірян з Неділею перед Різдвом Христовим.

Нагадаємо, у Неділю святих праотців Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1214