У Рівненській єпархії освятили храм, побудований замість захопленого “ПЦУ” (+відео)

3 січня 2021 року Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній освятив храм на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських в селі Ганнівка Корецького району Рівненської області. Тут парафіян раніше представники “ПЦУ” позбавили церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Чин великого освячення храму та Божественну літургію митрополит Антоній звершив у співслужінні вікарія Рівненської єпархії єпископа Дубенського Пимена, вікарія Бориспільської єпархії єпископа Згурівського Амвросія, а також священнослужителів Рівненської єпархії. За богослужінням молився митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

Велася пряма трансляція з новоосвяченного храму на сторінці ITV media group у Facebook.

До 2019 року село Ганнівка було приписано до Іоанно-Богословської парафії УПЦ села Копитів. 13 квітня 2019 року прихильники “ПЦУ” захопили цей храм. Під час рейдерської атаки вони жорстоко побили настоятеля храму і його парафіян, після чого одну віруючу госпіталізували, а для настоятеля змушені були викликати карету «Швидкої допомоги».

15 вересня з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, єпископ Дубенський Пимен звершив першу Божественну літургію в храмі, що будувався в селі Ганнівка.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1910