На Івано-Франківщині в Городенці депутати прийняли антиконституційне звернення із закликом не відвідувати богослужіння парафії УПЦ

Чиновники в місті Городенка Івано-Франківської області заявили, що не можуть стояти осторонь «подій щодо проведення богослужінь у «новому домовому храмі»» УПЦ. Заяву з закликом до жителів громади не відвідувати богослужіння у єдиному в місті храмі Української Православної Церкви вони ухвалили офіційно на сесії Городенківської міської ради 28 грудня 2020 року. Про це пише Суспільне Карпати, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Раніше, 19 грудня 2020 року, Іллінська парафія міста Городенки Івано-Франківської єпархії  УПЦ звершила першу за декілька десятиліть Божественну літургію у новому домовому храмі. Це єдиний храм Української Православної Церкви в місті з 1990-х років – колишні православні храми відібрали прихильники “УПЦ КП” та УГКЦ.

Через декілька днів після богослужіння доля парафії «викликала занепокоєння» у місцевих депутатів настільки, що вони прийняли на черговій сесії документ.

Текст свого антиконституційного звернення у соціальній мережі Facebook оприлюднив міський голова Богдан Кобилянський.

Використовуючи набір штампів, фейкових звинувачень у бік Української Православної Церкви, депутати назвали їх фактами та закликали «мешканців Городенківської громади не відвідувати богослужіння в «новому домовому храмі» Української православної церкви (Московський патріархат) на території Городенки».

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2130