Визнання «ПЦУ» — результат тиску США на міжнародній арені — заява Майка Помпео

Те, що «ПЦУ» — суто політичний проект і його визнання окремими Помісними Церквами — це результат виключно політичного впливу, на який піддалися окремі предстоятелі, в чергове підтвердив ще діючий Державний секретар США Майк Помпео. У своєму  Тwitter-аккаунті Помпео заявив, що переконався у тому, що Сполучені Штати Америки підтримали міжнародне визнання «ПЦУ», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Я переконався у тому, що США підтримали міжнародне визнання православної церкви України, і допомогли митрополиту (Епіфанію Думенку – ред.) уникнути російського впливу», – написав держсекретар США.

За його словами, він «приймав рішення на багатьох фронтах (у боротьбі – ред.) з Росією, включно зі свободою віросповідання».

У світлі таких заяв особливо цинічно звучать виправдання патріарха Варфоломія про якісь священні обов’язки, які він мусить виконати перед українським Православ’ям.

Американський політик свідомо чи ні показав, що очільники чотирьох Православних Церков під впливом політичного тиску переступили через свою релігійну совість, вступивши в церковне єднання з українськими самосвятами.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1838