Предстоятель очолив богослужіння Навечір’я Різдва Христового у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

6 січня 2021 року, у день Навечір’я Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та братія обителі у священному сані.

Цього дня звершуються Великі Часи з читанням вибраних місць з книг Нового та Старого Завіту, які стосуються Різдва Христового. Літургія святителя Василія Великого поєднується з вечірнею. 

За богослужіння піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про хворих коронавірусом та лікарів, які борються з недугою.

Після заамвонної молитви перед іконою свята священнослужителі на чолі з Предстоятелем проспівали тропар та кондак Різдва Христового.

Блаженніший Митрополит Онуфрій виголосив відпуст та привітав паству з Навечір’ям Різдва Христового.

«Хай Господь допоможе нам зустріти велике і славне свято Його пришестя на землю, Його різдва, – побажав Архіпастир. – І хай Господь, Який смирився і прихилив Небо до землі, прихилить Свої милості до нас, допомагає нам у нашому житті і благословить нас і наших рідних».

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з Різдвом Христовим (відео).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 891