Різдвяне вітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія: Ми просимо у Спасителя сил переносити всі випробування і хвороби (відео)

Напередодні свята Різдва Христового Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді та вітання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Сердечно поздоровляю всіх Вас, дорогі брати і сестри, з Різдвом по плоті Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа!

Сьогодні ми з любов’ю й молитовно згадуємо і прославляємо велику благочестя Тайну — явлення Бога во плоті (1 Тим. 3, 16). Син Божий за Своєю любов’ю до нас, людей, прийшов на землю, щоб нас піднести до Неба, Син Божий стає Сином людським, щоб нас, людей, зробити синами Божими за благодаттю.

Богомладенець Христос ще лежить в яслах сповитий, а вже хвилюються земні царі. Движимі любов’ю до Істини, приходять до Вифлеємської печери і вклоняються Богомладенцю Христу і приносять із собою дари: золото, ладан і смирну. Лукавий цар Ірод впадає у страх і замість того, щоб прийти і розумно вклонитися Богомладенцю Христу й отримати від Нього благословення і для себе, і для свого народу, впадає в божевілля і починає шукати вбити Христа. Навіть Римський імператор Август, перед яким тремтів увесь світ, служить Таїнству Боговтілення: він повелів зробити перепис населення, не підозрюючи, що головним у цьому було не те щоб перерахувати своїх підлеглих, а те, щоб привести у Віфлеєм Пречисту Діву Марію, щоб Вона саме там народила Месію Христа, як це було сказано древніми пророками.

Ми дякуємо нашому Спасителю за те, що Він прийшов на землю, що Він викупив нас, що Він нас підніс до Неба. І ми молимося Спасителю, щоб Він зміцнив нас і дав нам сили достойно переносити всі випробування, хвороби, які сьогодні охопили весь світ, щоб ми були в цьому переможцями.

Ще раз вітаю всіх вас, дорогі брати й сестри, з Різдвом Христовим! Бажаю всім здоров’я, щастя, спасіння. Нехай Божий мир і Боже благовоління, оспівані Ангелами в Різдвяну ніч, наповнюють наші серця, наші сім’ї, нашу Українську землю і весь світ.

З Різдвом Христовим!

Читайте також: Різдвяне послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 765